14 december 2019

Veiling kunstwerkjes Emelie Jegerings tijdens Ondernemerscafé 

Op dinsdag 17 december vind het Ondernemerscafé Deurne plaats in het paviljoen van het IJsfestijn op de markt. Naast de rondetafelgesprekken vind er bij deze editie een bijzondere veiling plaats.

In het kader van het themajaar ‘Deurne Uit de Kunst’ wordt het sfeervolle decor van het IJsfestijn vanaf het balkon van het gemeentehuis op doek vastgelegd door de Deurnese kunstenares Emelie Jegerings. Namens Stichting Open Atelier Dagen sluit Emelie mede het themajaar af door belangeloos 3 werkjes te maken. Met dit eerbetoon aan het IJsfestijn wil de stichting nogmaals laten zien dat de gemeente Deurne bruist van de creativiteit. Ook steunen ze hiermee een goed doel want de volledige opbrengst komt ten goede aan ArtOro Deurne voor de aanschaf van een lintzaag. ArtOro gaat binnenkort verhuizen naar een nieuwe locatie in centrum Deurne en willen daar nog meer mogelijkheden gaan bieden voor hun creatieve cliënten.

De kunstwerkjes worden in de dagen voorafgaand aan het ondernemerscafé geschilderd vanaf het balkon van het gemeentehuis. Heel spontaan en direct werken in de weersomstandigheden van dat moment. Bij dit plein-air schilderen is het altijd een verrassing waar het toe leidt, dat is juist de sport volgens Emelie.

Zij doet dit al meer dan 2 jaar in natuurgebied De Peel samen met Catharina Driessen en dat leverde al een prachtige expositie op ‘Peel in licht’ in Museum De Wieger. Sinds kort heeft ook Jolanda Tielens zich aangesloten bij de peelschilders en trekken ze met z’n drieën wekelijks de Peel in om te schilderen, nu met de nadruk op de details uit de natuur en de begroeiing door de seizoenen heen. 

Iedereen is van harte welkom bij het Ondernemerscafé om het resultaat te bewonderen en mee te bieden. Het café start om 21.00 uur met inloop vanaf 20.30 uur.  

« Terug naar nieuws overzicht