15 juli 2015

Stichting Leergeld Maatschappelijk partner van het IJsfestijn

Afgelopen maand is de samenwerking bekrachtigd tussen Stichting Leergeld Deurne en het IJsfestijn. De Stichting Leergeld stelt zich als doel dat alle kinderen uit de gemeente Deurne mee kunnen doen met de voor hen belangrijke zaken als sport, muziek, schoolreisjes, excursies, etc. De stichting richt zich op de kinderen van ouders die leven op bijstandsniveau en/of te maken hebben met hoge schulden waardoor de kinderen niet aan voorgenoemde activiteiten kunnen deelnemen. In dit kader zijn zij maatschappelijk partner geworden voor het komende IJsfestijn zodat echt alle kinderen de kans krijgen om te komen schaatsen.

Voorzitter IJsfestijn Hans Martens: “Ons doel is om alle kinderen te laten schaatsen. Juist voor kinderen van ouders die bijvoorbeeld op bijstandsniveau leven is een dergelijk schaatsuitje zeer welkom. We zijn dan ook erg blij met deze samenwerking. Komende maanden volgt de exacte invulling.”

Leergeld zegt: nu meedoen is straks meetellen

Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen! Leergeld biedt hen hiermee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen. Leergeld zet zich in voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met minimale financiële middelen, die vanwege gebrek aan financiële middelen niet mee kunnen doen met hun leeftijdgenootjes.

Meer weten kijk dan op www.leergelddeurne.nl.

« Terug naar nieuws overzicht